Blog

5 gode grunde til at vælge Hyper-V

Udgivet 14/01/2012 | Af : | Kategori : IT Outsourcing | 2 Kommentarer

Hvorfor du skal vælge Hyper-V frem for VMware?

Server virtualisering har 1. prioritet i de fleste IT afdelinger i dag. Målet er typisk at opnå øgede besparelser på driften, optimere forbrug af ressourcer samt forbedre svartiderne. Men hvilken virtualiseringsplatform skal man vælge? VMware har længe siddet alene på markedet og er i dag den mest udbredte virtualiseringsplatform efterfulgt af Microsoft Hyper-V og Citrix XenServer. Vi vil i dette indlæg komme med 5 gode grunde til, hvorfor Hyper-V kan være det rigtige valg fremfor VMware.

1.    Hurtigst voksende virtualiseringsplatform

Hyper-V er den hurtigst voksende virtualiseringsplatform. Hyper-V er siden lanceringen i 2008 vokset hastigt og sidder i dag på 23,5 % af markedet. I dag vælger flere virksomheder Hyper-V, som deres virtualiseringsplatform fremfor VMware.

2.    Indbygget virtualisering – baseret på Windows

Som en integreret del af Windows Server (Windows Server 2008 R2 SP1) er genkendeligheden for IT professionelle stor, hvilket øger den generelle mulighed for support samt minimerer indlæringskurven. Med VMware skal du betale ekstra for hypervisoren. VMware har dog også en gratis hypervisor, men i modsætning til Hyper-V indeholder gratis versionen af VMware ikke mulighed for Live Migration eller High Availability og har en grænse på 32 GB vRAM (virtual memory) i den virtuelle server.

3.    Bedste valg til virtualisering af Microsoft Workloads

Nogle af verdens mest udbredte server applikationer er Microsoft SharePoint, Microsoft Exchange Server og Microsoft SQL server. Sammen med Microsofts Hyper-V og management værktøjer fra Microsoft System Center, giver det en samlet pallette af gennemtestede og velkendte serverprodukter. Integrationen mellem disse systemer gør ressourcestyring og drift nemmere for IT professionelle.

Microsoft scorer topkarakterer i en analyse foretaget af analyse bureauet ESG. ESG har målt workloadet i et Hyper-V miljø med 450.000 samtidige SharePoint 2010 brugere på én fysisk server med fem VM´er, 80.000 OLTP brugere på en server med fire SQL Server 2008 R2 VM´er og 20.000 Exchange 2010 mailbokse på én server med fire VM´er.

4.    Bedre styring med System Center

Med System Center produkter giver Microsoft den bedst mulige styring af dit IT. Til de virtuelle miljøer er System Center Virtual Machine Manager (SCVMM), et stærk kort i relation til valg af virtualiseringsplatform.

5.    Windows Server 8 Hyper-V og VMware RAM pr. VM pris

På Microsoft BUILD konferencen i september 2011 lancerede Microsoft en række nye funktioner i Windows Server 8 Hyper-V. Læs mere om de nye funktioner her: http://blogs.technet.com/b/server-cloud/archive/2011/10/11/windows-server-8-hyper-v-overview.aspx. Disse nye funktioner bliver gjort tilgængelige i de kommende versioner af Microsoft Hyper-V uden merpris.

VMware vSphere 5 afregnes per processor med begrænsning på vRAM (Virtuelt RAM). Denne tabel viser Pris pr. vRAM.

Microsoft private cloud løsninger baseret på Hyper-V er licenseret pr. processor, og gør virksomheder i stand til at opnå stordriftsfordelene ved cloud computing med ubegrænset virtualisering og lavere omkostninger – ensartet og forudsigeligt over tid. VMware private cloud løsninger bygget på vSphere 5 er enten licenseret pr. virtuel maskine eller pr. virtuel memory allokeret til de virtuelle maskiner, hvilket øger dine omkostninger jo mere du vokser.

Denne forskel i licensering gør at din ROI for din private cloud baseret på Hyper-V vokser jo mere dit workload i din private cloud vokser. Som vist i nedenstående graf koster en private cloud løsning baseret på VMware vSphere 5 fem til ti gange så meget som en tilsvarende private cloud løsning baseret på Hyper-V, set over en periode på et til tre år.

VMware

Læs mere om Microsoft Hyper-V og andre Microsoft kompetencer ved at klikke her.

Kilder: Microsoft, “Top 5 Reasons to choose Microsoft Hyper-V™ R2 SP1 over VMware vSphere 5”. 42 hosts with 2 CPU each. Costs shown for 3 years for License and Maintenance, VMware cost includes Windows Server Datacenter edition for running guests, Cost doesn’t include hardware, storage or IT costs. VMware pricing info available on http://vmware.com/products