Blog

Stol ikke på afsenders e-mail adresse

Udgivet 11/11/2016 | Af : | Kategori : IT Sikkerhed,TechBiz | 0 Kommentarer

IT Sikkerhed: Det er nemt at ændre afsender adresse i en e-mail. Hvilken som helst, kan bruge hvilken som som helst e-mail adresse som afsender. Også selvom de ikke er ansat i det pågældende firma. Det er således ikke teknisk-udfordrende at sende en e-mail, der ser ud til at komme fra eksempelvis skat.dk, nemid.nu, danskebank.dk, paypal.com, microsoft.com mv.

Afsenderens formål er at se troværdig ud, og få dig til at klikke på et link i mailen. Som regel har mailen også en hastende ordlyd. Det er noget presserende eller vigtigt, du bør handle og agere efter.

Nedenfor er et eksempel, hvor afsender ser ud til at være “NemID – Danske Bank” med subject: “Du har en ny besked”. Afsender e-mail adressen er danskebank@danskebank.dk, hvilket umiddelbart virker troværdigt.

phishing

Indhold i mailen er i dette tilfælde:

Kære kunde Danske Bank,
Du har modtaget en underretning.
Klik her for at se.

Hvad skal du være opmærksom på?

Stol ikke på afsenderens e-mail adresse. Er du i tvivl, så ring eventuelt til firmaet eller personen, og tjek at de rent faktisk har sendt e-mailen. I dette tilfælde er der dårlig dansk i indledningen “Kære kunde Danske Bank“. Og fører man musen ind over linket, kan man se, at linket ikke henviser til danskebank.dk.

Kontakt TechBiz, hvis du ønsker hjælp til at sikre din virksomhed mod hacker- og phising angreb.


Contact