Blog

Ransomware bølge, WanaCrypt0r

Udgivet 16/05/2017 | Af : | Kategori : IT Sikkerhed,Nyheder | 0 Kommentarer

Sikkerhedsvarsel (Udgivet 15-05-2017 00:23):

Ransomware bølge igang siden fredag. TechBiz opfordrer alle kunder til at være ekstra opmærksomme. Vær i sær kritisk overfor links og vedlagte filer i e-mails.

Flere medier og både danske og udenlandske offentlige og private sikkerhedsorganisationer advarer i øjeblikket om et globalt ransomware angreb, ved navn WanaCrypt0r.

Angrebet har været igang siden fredag morgen, og er sendt ud i hele verden. De amerikanske sikkerhedsmyndigheder rapportere om flere tusinde inficerede i mere end 71 lande, og at softwaren er set på 27 forskellige sprog.

Hackerne krypterer den inficerede computer og beder om at få overført penge, hvilket man ikke skal gøre. Eneste mulighed er at isolere de inficerede filer, og gendanne data fra den sidste backup.

TechBiz har endnu ikke haft kunder, der har været ramt af det igangværende angreb, og håber med denne opdatering, at det kan fortsætte sådan.

Vær ekstra kritisk overfor links og vedlagte filer i e-mails, og spørg altid afsender, en kollega eller TechBiz, hvis du ikke er 100 % sikker.

Tag endelig fat i os på support@techbiz.dk, hvis der er noget du ønsker at få uddybet.

Med venlig hilsen
Team TechBiz


Contact